Onze adviseurs helpen jou het beste uit jouw dak te halen met zonnepanelen. Maximaal profiteren van (eigen) groene stroom is het doel. Zo bespaar jij het meest op jouw energierekening.
Dat we de grootste zijn met meer dan 125.000 zonnepaneleninstallaties is mooi meegenomen. Dat Zonneplan de branche leidt met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9.3 is waar we het voor doen.
Zelf groene energie opwekken en belast worden met extra heffingen? Dat is niet rechtvaardig.
Met Powerplay aansturing wordt jouw omvormer automatisch afgeregeld bij negatieve uurprijzen. Daarnaast hou je het stroomnet stabiel en ontvang je hiervoor Powerplay Bonus.
Jouw (toekomstige) stroomverbruik is belangrijk bij het bepalen van het aantal zonnepanelen op jouw dak. Kijk dus eens goed naar jouw energierekening en het daarop vermeldde stroomverbruik, maar denk ook alvast na over jouw stroomverbruik in de toekomst.
Investeren in zonnepanelen is slim omdat het je energierekening verlaagt, je woningwaarde verhoogt en de panelen zichzelf snel terugverdienen. Financiering met eigen vermogen zorgt ervoor dat je direct profiteert van de opbrengsten van jouw zonnepanelen, maar er zijn ook financieringsopties beschikbaar voor als je jouw spaargeld liever niet gebruikt.
Wanneer je jouw spaargeld liever besteedt aan iets anders dan zonnepanelen, dan is een lening een slimme manier om toch zonnepanelen te kunnen kopen.
Het is vaak mogelijk om jouw zonnepanelen op te nemen in jouw hypotheek. Dit geldt zowel wanneer je een nieuwe hypotheek aangaat als wanneer jij je bestaande hypotheek ophoogt met een bouwdepot.
Helaas zijn er op dit moment geen subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel geldt sinds 2023 het 0% btw-tarief voor de aankoop van zonnepanelen.
Het huren of leasen van zonnepanelen klinkt soms erg aantrekkelijk. Je hoeft immers geen investering te doen voor de aanschaf van jouw zonnepanelen. Toch kun je beter...
Live inzicht in de opbrengst van jouw zonnepanelen op de meest gebruiksvriendelijke manier. De Zonneplan app werkt live via 4G. Geen internetkabels of wifi-problemen, maar altijd een stabiele en veilige verbinding.
Met de slimme koppeling in de Zonneplan App stuur jij al jouw Zonneplan producten aan. Maximale controle over jouw zonnepanelen, laadpaal en energie. Alles overzichtelijk in één app.
Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.
Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.
Er is veel te doen rondom zonnepanelen kopen in 2024. Zijn zonnepanelen nog steeds interessant en waar moet je nou precies over op letten bij de aankoop? Dé slimme tips voor zonnepanelen kopen in 2024 zijn daarom:
Houd jouw energieverbruik aan als de max voor de opbrengst van jouw zonnepanelen. Wel kun je al nadenken over je toekomstige verbruik en hier rekening mee houden. Denk dan bijvoorbeeld aan de overstap op elektrisch rijden, elektrisch koken of elektrisch verwarmen.
Waar zonnepanelen gericht op het zuiden de meeste opbrengst geven, krijg je deze opbrengst wel in een piek rond het middaguur geleverd. Grote kans dat dit zoveel opbrengst is dat je gaat terugleveren. Verspreid daarom je zonnepanelen over meerdere dakvlakken om je opbrengsten over de dag te spreiden.
Zonder monitoring geen zonnepanelen en zonder internet geen monitoring. Maar dat maakt je systeem tegelijk ook kwetsbaar, zolang je gebruikmaakt van je eigen wifi-thuisnetwerk. Kies daarom voor een systeem dat gebruikmaakt van 4G en waarbij je data bovendien binnen Europa blijft en niet via Chinese servers wordt opgeslagen.
Door jouw zonne-energie op te slaan in bijvoorbeeld de batterij van jouw elektrische auto of in een thuisbatterij zorg jij ervoor dat je de zelf opgewekte stroom niet teruglevert, maar later kunt gebruiken. Zo maak je optimaal gebruik van jouw zonnepanelen. Ook wanneer je deze opslagmogelijkheden nu nog niet hebt, is het slim er wel vast rekening mee te houden bij de keuze voor zonnepanelen. Is jouw omvormer er bijvoorbeeld klaar voor om DC een accu te laden? En is de software in staat apparaten slim te schakelen?
Lange fabrieksgaranties zeggen niet zoveel. De kosten zitten immers niet in het product, maar in het installeren daarvan. Let er daarom op dat je een leverancier kiest die goed te benaderen is en een servicenetwerk heeft. Met het 10-jarige Zonneplan Serviceplan betaal je zelfs helemaal niets voor een servicebezoek van de monteur.
Met zonnepanelen van Zonneplan verdien je gemiddeld € 1.780 per jaar. Dankzij een uitgekiend advies zorgen we ervoor dat ook jij het maximale uit jouw dak haalt. Met ruim 120.000 installaties achter de rug weten we precies wat hiervoor nodig is. Zo kan jij zonder zorgen zonnepanelen kopen en direct beginnen met besparen.
Bij Zonneplan profiteer je gegarandeerd van de beste deal, 24/7 live inzicht via de Zonneplan app en altijd persoonlijk contact: je krijgt bij ons niet te maken met wachtmenu's of chatbots, maar je kunt ons gewoon bereiken via ons lokale nummer.
Om te weten wat een zonnepaneleninstallatie jou gaat kosten, maken we graag een gratis en vrijblijvend Zonneplan. We meten op afstand hoeveel panelen er op jouw dak passen, welke omvormer daar het beste bij past en hoeveel je gaat opwekken. Zo weet je precies hoeveel de installatie je gaat kosten en wat je qua opbrengst mag verwachten. We werken met een all-in prijs; zonder verrassingen achteraf.
De termen terugleveren en salderen worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn het verschillende begrippen. Wanneer je zonne-energie opwekt en deze stroom niet direct in huis gebruikt dan lever je terug aan het net: de teruglevering. De salderingsregeling heeft te maken met de belastingen die je betaalt voor jouw stroomverbruik.
De prijs die je betaalt aan je energiemaatschappij voor 1 kWh stroomverbruik bestaat namelijk voor een deel uit belastingen. Hoe meer stroom je verbruikt, hoe meer belasting je betaalt. Met het terugleveren van jouw zonne-energie kun je deze belastingschuld verminderen. Elke kWh aan zonne-energie die je teruglevert aan het net wordt afgetrokken van de belastingschuld die je hebt opgebouwd. Na een jaar wordt de balans opgemaakt. Als je meer stroom hebt afgenomen dan dat je hebt teruggeleverd, dan betaal je alleen over het verschil in belastingen. Als je teruglevering gelijk is aan of groter is dan je afname, dan betaal je geen belastingen.
Gemiddeld verdienen zonnepanelenbezitters €1.780 per jaar aan hun dak. Maar elke situatie is anders en daarmee ook de opbrengsten die je kunt verwachten. Zo hebben het aantal zonuren, de hellingshoek van je dak en de temperatuur invloed op de prestaties van je zonnepanelen.
In het artikel zonnepanelen opbrengst leggen we je uit hoe de opbrengst van zonnepanelen wordt berekent en welke factoren de opbrengst van zonnepanelen beïnvloeden. Natuurlijk staan ook de Zonneplan adviseurs voor je klaar om voor jou de verwachte opbrengst te berekenen.
Er zijn geen landelijke subsidies voor zonnepanelen. Wel zijn er verschillende financiële regelingen die het voor jou eenvoudiger maken om te gaan verduurzamen. Hierdoor is het ook in 2023 aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen.
Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0 procent. Voorheen moest je de btw op zonnepanelen achteraf terugvragen; nu hoeft dat niet meer. Wat dit verder voor jou betekent, leggen we uit op onze blog: Btw-verlaging op zonnepanelen in 2023: wat betekent het voor jou?.
Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op, de omvormer zet dit voor je om in bruikbare stroom. Zo kan je jouw zonne-energie gebruiken voor apparaten in en rondom jouw huis. Deze stroom hoef je dus niet af te nemen van het net, en is dus eigenlijk "gratis".
Wek je meer stroom op dan op dat moment nodig is? Dan lever je die terug aan het elektriciteitsnet. Lees meer over de werking van zonnepanelen en over wat je met zonnepanelen kunt besparen.