Laad je elektrische auto op met energie van je eigen zonnepanelen en benut de kracht van de zon tot het maximum. Zo rij je niet alleen milieuvriendelijker, maar profiteer je ook van gratis laden met groene stroom direct van je dak.
Door rechtstreeks gebruik te maken van je zonne-energie, verlaag je niet alleen de CO₂-uitstoot van je elektrische auto, maar rij je ook op zelf opgewekte duurzame stroom. Dit is écht groen rijden in de praktijk.
Met zonnepanelen op je dak en een laadpaal voor de deur, kun je jouw elektrische auto gratis opladen. Met jouw eigen zonne-energie bespaar je zo enorm op de verbruikskosten van jouw EV. Afhankelijk van de hoeveelheid zonne-energie die je opwekt, kun je de auto grotendeels of zelfs volledig met zonne-energie opladen.
Ondanks de dat Eerste Kamer het afbouwvoorstel van de salderingsregeling heeft afgewezen blijft salderen een hot-topic; wordt hij straks afgebouwd of niet? De huidige salderingsregeling geeft op jaarbasis de mogelijkheid om teruggeleverde stroom weg te strepen tegen jouw stroomverbruik. Hierdoor betaal je minder energiebelasting. Bij afbouw wordt het steeds interessanter om jouw zonne-energie direct in huis te gebruiken en dus niet terug te leveren aan het net. Een thuisbatterij en een laadpaal worden vaak genoemd als oplossing hierin. Gebruik jouw zonne-energie om elektrisch te kunnen rijden en maak zo maximaal gebruik van jouw eigen zonne-stroom.
Zonnepanelen en een laadpaal. Keuzes waarmee je nog jaren vooruit kunt. Maar waar moet je opletten bij het maken van de slimste keuze? Wij helpen je!
Kies voor een slimme laadpaal die automatisch oplaadt op de goedkope momenten van de dag, bijvoorbeeld met veel zonne-energie. Bovendien kun je nog meer besparen met een slimme laadpaal die laadt op dynamische uurprijzen. Tijdens de avonduren en in de weekenden is stroom veel goedkoper.
Met Vehicle-to-Grid (V2G) of bidirectioneel laden gebruik je de accu van je EV als een soort thuisbatterij. Voor V2G moeten zowel je laadpaal als auto compatibel zijn. Voorlopers zoals de Volkswagen ID.3 en Volvo EX90 ondersteunen dit, maar veel auto’s zijn er nog niet klaar voor. De technologie is op dit moment nog kostbaar, waardoor een V2G-compatibele laadpaal aanzienlijk duurder is. Daarom biedt Zonneplan momenteel geen laadpalen met V2G-functionaliteit aan.
‘s Ochtends altijd een volle accu. Met Dynamic Load Balancing stemt de laadpaal het maximale vermogen af op het actuele stroomverbruik in huis. Staan de wasmachine en waterkoker aan? Dan wordt het vermogen van de laadpaal automatisch aangepast om stroomuitval te voorkomen.
De naadloze samenwerking met Zonneplan Energie zorgt voor de laagste energieprijs en dus de laagste laadkosten van jouw EV.
Je hebt al zonnepanelen op je dak liggen en je wilt weten hoeveel kilometers je hiermee kunt rijden? Dit hangt af van 3 factoren.
Heb je nog geen zonnepanelen? Voor een volledig elektrische auto die gemiddeld 12.000 km per jaar rijdt, heb je ongeveer 7 tot 9 extra zonnepanelen nodig, afhankelijk van het vermogen van de zonnepanelen en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Vraag een gratis Zonneplan aan.
Laadpalen van Zonneplan kunnen zowel 1-fase als 3-fasen laden. Zo kun je laden tot wel 11 kW. Dit is 10 keer sneller dan laden via een gewoon stopcontact. Gebruik de boost-functie voor laden op maximale snelheid.
Vertrouwen hebben in je hardware is goed. Live controle is beter. Met de Zonneplan app heb jij slim inzicht op een ongekend nieuw niveau. Je krijgt 24/7 controle over de status van je laadpaal en jouw gehele energiehuishouden.
Stel je eigen laadpaal samen en wij verzorgen het gehele traject.
Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.
Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en ze werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.
De laadpaal van Zonneplan is geschikt voor bijna alle elektrische auto’s. Bekijk jouw merk en ontdek hoe onze laadpaal werkt met jouw auto.
Jasper over zijn laadpaal van Zonneplan.
Milieuvriendelijk: rijden op zonne-energie vermindert je ecologische voetafdruk. Door een laadpaal met zonnepanelen te gebruiken, verminder je direct de CO2-uitstoot van je huishouden. Elektrisch rijden op zonne-energie is schoon, omdat er geen fossiele brandstoffen worden verbrand.
Kostenbesparing: op de lange termijn kan het opladen van je elektrische auto met zonne-energie aanzienlijk besparen op de verbruikskosten van jouw EV. Zonne-energie is gratis zodra de installatie is voltooid, waardoor de verbruikskosten van je auto direct dalen.
Onafhankelijkheid: wees minder afhankelijk van externe energieleveranciers en fluctuerende energieprijzen. Met zonnepanelen en een laadpaal ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en externe energieleveranciers. Dit biedt een zekere mate van autonomie en bescherming tegen stijgende energieprijzen.
Verhoging van de woningwaarde: huizen met zonnepanelen en een laadpaal zijn aantrekkelijker voor kopers. Duurzame upgrades kunnen de waarde van je woning verhogen.
Optimalisatie van energiegebruik: slimme laadpalen kunnen worden geprogrammeerd om je auto te laden wanneer er een overschot aan zonne-energie is, waardoor het gebruik van je eigen opgewekte energie wordt geoptimaliseerd.
Initiële kosten: de aanschaf en installatie van zonnepanelen en een laadpaal vragen een initiële investering. Hoewel deze kosten binnen enkele jaren worden terugverdiend, is dit voor sommige huishoudens een drempel.
Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.
Opgeleid in de Zonneplan Academy