Hoe sneller de wereld overstapt van fossiele brandstoffen naar brandstoffen zonder CO₂-uitstoot, hoe beter. Dat is de overtuiging van Tesla. Het merk heeft als aanjager van elektrisch rijden een enorme groei doorgemaakt. Tegenwoordig bouwt Tesla niet alleen elektrische auto’s, maar ook verschillende producten voor het opwekken en opslaan van duurzame energie. Hiermee is Tesla een slimme keuze. Maar wat is de slimste keuze voor jouw laadpaal?
Tesla’s hebben een totale accucapaciteit van 57 – 95 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een Tesla laadpaal zijn daarom:
Je kunt jouw Tesla volledig opladen binnen één nacht, dankzij de accucapaciteit en het laadvermogen. De aansluiting van je meterkast speelt daarbij een belangrijke rol. Om optimaal te kunnen opladen, is het verstandig om te kiezen voor een 3-fasen aansluiting.
Wanneer je jouw Tesla least, worden de laadkosten vaak vergoed. Je werkgever kan eisen dat je jouw laadverbruik op een specifieke manier registreert. Informeer hiervoor bij jouw werkgever naar de eisen.
Door te profiteren van dynamische energieprijzen kun je al snel €5,- per laadbeurt besparen. Dit is mogelijk door gebruikt te maken van stroom voor inkoopprijzen. Dit maakt een slimme laadpaal een investering die je binnen 4 jaar terugverdient.
Het kost relatief veel stroom om jouw Tesla op te laden. Om overbelasting op jouw hoofdaansluiting te voorkomen is Dynamic Load Balancing belangrijk. Dit betekent dat we de stroom verdelen tussen meerdere elektrische apparaten. Zo voorkom je stroomuitval.
Door gebruikt te maken van een dynamisch energiecontract kun je profiteren van stroomprijzen die per uur veranderen. In de Zonneplan app kun je precies wat de prijs is per uur. Je kunt vervolgens zelf beslissen of je op dat moment je Tesla gaat laden of nog wilt wachten op een goedkopere uurprijs. Een dynamisch contact geeft jou dus de mogelijkheid om jouw auto slim en goedkoop op te laden.
Besparing van onze klanten van Juni – September .
Ten opzicht van de CBS energieprijs van 28 cent van Juni – September .
Met een gemiddelde accu van Tesla (75 kWh) bespaar je zo’n 16.47% per laadbeurt. Slim verdiend!
Een laadpaal in combinatie met zonnepanelen maakt het mogelijk om je Tesla bijna gratis op te laden. Daarnaast maak je dan ook nog eens gebruik van groene stroom. Dit is uiteraard beter voor het klimaat. In onze app kun je live zien wanneer je het goedkoopste kunt laden.
Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om jouw Tesla op te laden, hangt af van het model en het verbruik van je auto. Gemiddeld heb je 7 panelen nodig om jouw Tesla op te laden met behulp van zonne-energie die je zelf hebt opgewekt. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 170.2 Wh/km en zonnepanelen met 450 Wp.
Na de installatie legt onze monteur aan je uit hoe de laadpaal en de bijbehorende Zonneplan app werken. En uiteraard laten we alles weer netjes achter.
Jouw laadpaal perfect geïnstalleerd. Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.
Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en ze werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.
Bij Zonneplan verzorgen wij een complete laadpaal installatie, zonder dat je zelf op zoek hoeft naar een elektricien die jouw Wall connector kan installeren. Wij nemen alles uit handen, zodat jij zorgeloos jouw Tesla kan opladen met de Zonneplan laadpaal.
De verbinding met de Zonneplan verloopt uniek via 4G. Hierdoor is het niet nodig om extra kabels aan te leggen of de internetverbinding in te stellen. Gewoon een kwestie van plug-and-play.
Je profiteert van ons uitgebreide Serviceplan met 3 jaar all-in garantie wanneer je de Zonneplan laadpaal aanschaft. Dat is inclusief voorrij- en montagekosten en gratis ondersteuning.
De prijs van een Tesla laadpaal is afhankelijk van jouw situatie. Hieronder vind je een inschatting van de kosten. Let op: dit zijn gemiddelde bedragen in de markt. Ben je benieuwd naar de exacte bedragen? Stel jouw laadpaal samen.
De laadunit zelf is er in allerlei vormen en maten. De kosten variëren daarom behoorlijk.
Omdat er veel vermogen door jouw laadpaal gaat is het verstandig een expert in te schakelen voor de montage.
Wil je snel kunnen laden dan is het verzwaren van je meterkast mogelijk noodzakelijk. De netbeheerder kan deze verzwaring voor jou regelen.
Geen muur in de buurt van jouw parkeerplek? Kies dan voor bevestiging aan de paal.
De laadpaal stemt het maximale vermogen af op het actuele stroomverbruik in huis. Geen stoppen die doorslaan dus.
Je laadpaal wordt met een elektriciteitskabel verbonden met je meterkast. Soms moet deze kabel in de grond gelegd worden.
Een laadpaal voor thuis kopen heeft zowel op korte als lange termijn veel voordelen. Thuis opladen is vaak goedkoper dan publiek laden. Daarnaast kun je thuis tot 10 keer sneller opladen dan laden via een normaal stopcontact. Zonneplan regelt alles voor je. Je hebt er zelf geen werk aan.
Voor alle Tesla modellen, zoals de Model X en Model S zijn laadpalen met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt. Dit komt doordat een Tesla met een 3-fasen aansluiting kan opladen. Echter is het belangrijk om te kijken of dit in jouw meterkast ook mogelijk is.
Lees meer over:
Autorijden wordt groen, slim en betaalbaar met de Zonneplan laadpaal. Zonneplan zorgt ervoor dat jouw elektrische auto wordt opgeladen op de slimste momenten met betaalbare en groene stroom. Je CO2-uitstoot zal daardoor aanzienlijk minder worden. De Zonneplan laadpaal is de meeste voordelige manier om jouw elektrische auto te laden.
Ja, je kunt een Tesla thuis opladen. Veel eigenaren kiezen ervoor om de wall connector van Tesla of een andere niveau 2 thuislader te installeren voor snellere laadtijden. Met deze optie kan een Tesla ‘s nachts of in enkele uren volledig worden opgeladen. De laadpaal van Zonneplan is ook geschikt voor alle Tesla modellen.
Het regelmatig opladen van een Tesla tot 100% kan de levensduur van de accu verminderen, aldus Tesla zelf. Dit schijnt zo te zijn omdat de accu een beetje uitzet bij het 100% opladen, wat voor een snellere slijtage en capaciteitverlies zorgt. Daarom wordt aangeraden om de auto meestal tot ongeveer 80-90% op te laden voor dagelijks gebruik.
De levensduur van de accu’s van een Tesla varieert afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Maar veel Tesla-accu’s behouden na 200.000 tot 300.000 kilometer nog 80-90% van hun oorspronkelijke capaciteit. Sommige gaan zelfs langer mee.
Een Tesla Supercharger is een snellaadsysteem ontworpen door Tesla voor zijn elektrische voertuigen. Superchargers kunnen een Tesla in ongeveer 20-30 minuten tot 50-80% opladen, wat ideaal is voor lange reizen. Tesla heeft Supercharger-stations over de hele wereld geplaatst.
Voor meer informatie over Tesla en hun producten kan je de officiële website bezoeken op tesla.com. Daarnaast bieden ze ook handleidingen, FAQ’s en andere ondersteuningsbronnen op hun website.