Hypotheek voor je eerste huis geregeld? Gefeliciteerd! Het kopen van je eerste huis is een grote stap in je leven, waar veel bij komt kijken. Niet alleen is het kopen zelf een hele klus, maar als eenmaal alles achter de rug is en het huis echt van jou is, zijn er nog tal van dingen om aan te denken. Misschien wil je verbouwen of de tuin opknappen. Maar vooral het verduurzamen van je huis kan op lange termijn geld besparen. Heb jij je eerste woning gekocht en wil je deze graag duurzamer maken? Lees dan vooral verder.
€ 937 per jaar besparen met zonnepanelen, geld verdienen door met een thuisbatterij te handelen in stroom of jouw elektrische auto op de goedkoopste momenten opladen met een laadpaal aan huis? Er zijn verschillende manieren om je eerste woning te verduurzamen. Hieronder sommen we er een paar op waar Zonneplan je direct mee kan helpen!
Zonnepanelen verduurzamen je woning, omdat je er zelf duurzame energie mee opwekt uit zonlicht. Door het opwekken van eigen energie ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Bovendien helpen zonnepanelen ook met het verlagen van je energierekening en heb je ze gemiddeld in 4,7 jaar terugverdiend. Wil jij ook je woning verduurzamen met zonnepanelen?
Elektrisch rijden is geen directe manier om je woning te verduurzamen. Als je de elektrische auto thuis oplaadt, verbruik je weliswaar meer stroom. Maar je vermindert daarmee wel je verbruik van fossiele brandstoffen. Thuis laden kan via het stopcontact maar het gaat sneller met een laadpaal. Door slim te laden met een laadpaal van Zonneplan bespaar je gemiddeld €600 per jaar. Wil jij slim en snel je auto laden?
Met een thuisbatterij maak jij de energietransitie succesvol. Je helpt mee met het stabiliseren van het stroomnet en verdient hier ook nog eens geld aan. De Zonneplan Nexus thuisbatterij heb je gemiddeld binnen 4 à 5 jaar terugverdiend en je verduurzaamt er je huis mee, dat is win-win. Wil jij je huis verduurzamen en tegelijkertijd ook bijdragen aan de energietransitie?
Met een dynamisch energiecontract van Zonneplan Energie gebruik je stroom tegen uurprijzen. Op de momenten de zon schijnt, en zonnepanelen stroom opwekken, is de stroom goedkoper en duurzamer. Een dynamisch contract helpt je bewust om te gaan met je energieverbruik en is gemiddeld 28% goedkoper dan een vast of variabel contract. Wil jij ook goedkope en duurzame energie gebruiken?
Het verduurzamen van woningen wordt steeds belangrijker en komt steeds meer voor. Bij het zoeken naar een woning is het je vast opgevallen: steeds meer huizen zijn uitgerust met zonnepanelen en/of een warmtepomp. Het isoleren van je huis zorgt ervoor dat de warmte die de warmtepomp produceert, goed behouden blijft. Al deze maatregelen dragen bij aan het verduurzamen van je woning. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar het verhoogt ook de waarde van je huis en kan je aanzienlijk besparen op je energierekening.
Bij het lezen van het bovenstaande denk je wellicht: “Dat zijn goede ideeën, maar waar moet ik beginnen? Moet ik eerst isoleren of juist zonnepanelen installeren?”. Om je hierbij te helpen, hebben we op een rij gezet waar je moet beginnen met verduurzamen.
Hopelijk heb je nu een idee van waar je kunt starten met het verduurzamen van je woning. Naast de eerder genoemde maatregelen zijn er nog andere manieren om je woning te verduurzamen. Het is niet noodzakelijk om direct groots te investeren, zoals bijvoorbeeld in een warmtepomp. Bij het verduurzamen van je huis zijn er ook maatregelen die effectief zijn, maar minder kosten met zich meebrengen. Een voorbeeld hiervan is het dichten van naden en kieren.
Wil je meer informatie over het verduurzamen van je woning? We hebben een aantal verduurzaming-tips voor je verzameld om je verder op weg te helpen.
Bij het kopen van je eerste huis is vaak een verbouwing nodig om het volledig naar je eigen smaak te maken. Als je van plan bent om je huis te verduurzamen, is het verstandig om hier tijdens het verbouwen al rekening mee te houden. Zo voorkom je dubbel werk.
Lees meer over het duurzaam verbouwen van je (eerste) woning.
Het energielabel zegt iets over de duurzaamheid van een woning. Hoe hoger het energielabel, hoe duurzamer het huis. Het label varieert van A++++ (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer energie-onzuinig). Aan de hand van verschillende factoren wordt het energielabel van een woning vastgesteld. Denk daarbij aan isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en gebruik van duurzame energiebronnen. Door de juiste maatregelen te treffen kun je je woning in de meeste gevallen omtoveren tot een B-label. Het verbeteren van je energielabel zorgt voor een hogere waarde van je woning, maar ook voor een lagere energierekening.
Wil jij weten hoe je het energielabel van je woning verbetert? Wij leggen het je uit.