De XPENG G9 is sinds 2023 op de markt en is een echte SUV. De G9 is dan qua afmetingen ook ongeveer gelijk aan de Mercedes EQE SUV. Echter, er is één groot verschil, de XPENG G9 is aanzienlijk minder duur dan de EQE SUV.
De G9 is er in meerdere uitvoeringen, zo heb je de Standard Range, de Long Range en de Performance. Zo hebben de Standard en Long Range hetzelfde vermogen en hebben de Long Range en de Performance hetzelfde accupakket.
De G9 concurreert met andere elektrische auto’s als de Polestar 3 en de Mercedes EQE SUV.
XPENG G9’s hebben een totale accucapaciteit van 87 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een XPENG laadpaal zijn daarom:
Met de accucapaciteit en het laadvermogen van jouw XPENG is het mogelijk om jouw EV binnen één nacht vol te laden, maar de aansluiting van jouw meterkast is hierin bepalend. Kies daarom voor een 3-fasen aansluiting.
Lease je jouw XPENG G9? Dan krijg je vaak de laadkosten vergoed. Wel verplicht jouw werkgever soms een specifieke registratie van jouw laadverbruik. Vraag jouw werkgever naar de eisen.
Hoe groter de capaciteit van jouw batterij, hoe meer stroom jij kunt laden. Met stroomprijzen per uur bespaar jij al gauw zo’n € 4,00 per laadbeurt. Een slimme laadpaal verdient zich dus snel terug.
Het opladen van jouw G9 XPENG kost veel stroom. Toch wil je niet dat er overbelasting ontstaat als jij de waterkoker of airco aanzet. Met Dynamic Load Balancing wordt dit voorkomen.
Met een dynamisch energiecontract bespaar je gemiddeld 16.47% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.
De beschikbare hoeveelheid groene energie verandert gedurende de dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten gas- en kolencentrales extra bijstoken om het netwerk in balans te houden. Zo is stroom op bepaalde uren groen en goedkoop en soms is het grijs en duur. De Zonneplan Charge 2 laadpaal zorgt ervoor dat de auto geladen wordt met stroom op de goedkope en soms zelfs gratis momenten. Dit is mogelijk door de naadloze samenwerking met Zonneplan Energie.
Besparing van onze klanten van Juni – September .
Ten opzicht van de CBS energieprijs van 28 cent van Juni – September .
Met een gemiddelde accu van XPENG (87 kWh) bespaar je zo’n € 4,00 euro per laadbeurt. Slim verdiend!
Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw XPENG G9 op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 1 zonnepanelen nodig om jouw XPENG G9 op te laden met zelf opgewekte zonnestroom.
In de Zonneplan app kun je zien of er zonnestroom aanwezig is of verwacht wordt. Als je in die uren niet van plan bent om te gaan rijden, dan zijn dit de goedkoopste en meest groene uren om de auto op te laden. Het is daarnaast leuk om te weten dat de zon meer schijnt dan normaal. Met 2233 zonuren in 2022 zijn dit er ten opzichte van het jaar ervoor een stuk meer (1800 zonuren). Je kunt dus steeds vaker profiteren van jouw eigen zonne-energie met zonnepanelen. Tijdens deze uren ben je zo efficiënt en goedkoop mogelijk aan het laden!
Het laden van jouw XPENG G9 gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een XPENG G9 kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 87 kWh / 3.7 kW * 0,85 (verlies).
Een laadpaal kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Je kan thuis jouw auto opladen en het is goedkoper dan publiek laden. Daarbij kun je tot 10 keer sneller thuis opladen dan via een normaal stopcontact. En via Zonneplan heb je er geen werk aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie.
Kortgezegd zijn de laadstations met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt voor alle Mercedes modellen: de EQE, EQS, EQA, EQB, EQC, EQS SUV en de EQV. Dat komt omdat deze op 3-fase kunnen opladen. Of dit ook mogelijk is met uw meterkast is daarin een belangrijke vraag.
Met de Zonneplan Charge 2 laadpaal wordt autorijden groen, slim en betaalbaar. Zonneplan zorgt ervoor dat jouw elektrische auto wordt opgeladen op de slimste momenten met betaalbare en groene stroom. Hiermee zal je CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen, dit is aantoonbaar de goedkoopst mogelijke manier van elektrisch autorijden.